Bananmuffins med jordnötssmör och kokosgrädde

IMG_5005

De här små muffinsen går kanske inte riktigt att jämföra med fluffiga vete- och äggbaserade muffins som liksom lätta moln smälter på tungan.
Dessa är mer kompakta och lite degiga till konsistensen men har en väldigt god smak.
Att de dessutom är fria från gryn, ägg, mejeri och nötter (om man bortser från jordnötssmöret, men det går ju att byta ut) gör att nästan alla kan äta dem.
De passar lika bra till eftermiddagskaffet eller som ett bra mellanmål. Silkestofun och chiafröna gör dem proteinrika och  ger fin energi.
Ingredienser (12 stycken muffins)
1/2 dl chiafrön + 1,5 dl vatten
2 medelstora och rejält mogna bananer
2,5 dl silkestofu
1 dl (mandel)mjölk
1/2 äkta vaniljpulver
3 tsk kanel
2 msk agavesirap (mer eller mindre efter tycke och smak)
1,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
Till toppingen:
Jordnötssmör
Kokosgrädde
Kokossocker
Utförande: Börja med att blanda chiafröna med vattnet. Låt dem svälla i minst 15 minuter.
Stavmixa banan, silkestofu och mandelmjölk.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner chiafröna i banansmeten och blanda väl.
Häll sedan försiktigt ner de torra ingredienserna och rör om noga.
Smörj tolv små muffinsformar (jag använde silikon) med kokosolja och dutta ner smet i varje.
Sätt in dem i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Låt dem svalna helt innan du delar dem på mitten och brer på jordnötssmör.
Sätt på ”locket” och dutta på lite kokosgrädde och kokossocker.

IMG_5011

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s