Mörk nougat

IMG_5015Varför inte ägna den trista långfredagen åt att göra lite ljuvligt påskgodis? Den godaste nougaten gör du själv med bara fyra ingredienser.
Ingredienser:
100 gr mörk choklad av fin kvalité (jag använde Green & Blacks på 70 %)
100 gr hasselnötter
100 gr kokosgrädde
100 gr florsocker
Utförande: Börja med att rosta hasselnötterna på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter. Gnid bort skalet med en handduk och grovmal dem i en matberedare.
I ett vattenbad smälter du choklad, kokosgrädde och florsocker. Jag rörde om med en visp under tiden. Rör ner hasselnötterna.
Klä en form med bakplåtspapper och låt dem stelna i frysen cirka 2 timmar innan du skär dem i valfri storlek.

IMG_5014

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s