Timjandoftande jordärtskockssoppa med tofukrutonger

IMG_5058Torsdag är lika med soppdag tycker jag! Den här soppan är väldigt enkel att göra och värmer gott inombords. Servera den gärna med mackor och diverse pålägg för att göra det mer mättande.IMG_5042

Ingredienser (2 port)
500 gr jordärtskockor
1 gul lök
1,5 msk lantbuljong
1 msk citronsaft
6 dl vatten
1/2 msk torkad rosmarin
salt och peppar
kokosolja utan smak (till stekning)
200 gr rökt tofu
kallpressad olivolja
Utförande: Börja med att hacka löken. Skala sedan och skiva jordärtskockorna.
Hetta upp kokosolja i en gryta och stek löken gyllene, häll ner jordärtskockorna med citronsaften och fräs dem också så att de får lite färg.
Tillsätt sedan 6 dl vatten, buljong och rosmarin.
Medan det kokar upp skär du tofun i små kuber och steker den knaprig.
Efter ungefär 15 minuter är kronärtskockan mjuk och då stavmixar du soppan slät.
Smaka av soppan med salt och peppar och häll upp i skålar, ringla över lite olivolja och toppa med de knapriga tofukrutongerna.
Jag hade även glutenfria morotsfrallor med guacamole samt Astrid och Apornas kokosost till, vilket passade finfint!IMG_5069

IMG_5060

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s