Mjuk banan & kokosglass

IMG_5103Den här glassen är något av det enklaste och godaste som finns och har länge tillhört en av mina favoriter. Grunden som är tillräckligt god i sig själv består utav rejält övermogna, frusna och mixade bananer. Man kan sedan tillsätta förslagsvis rå kakao eller kanel. Den här varianten innehåller även kokosgrädde och vanilj vilket ger en konsistens likt mjukglass.
Ingredienser (1 portion):
3 stycken mogna bananer frusna i slantar
1 dl fet kokosmjölk (jag använder Garants rosa i tetra)
1/2 tsk rent vaniljpulver
1 msk agavesirap (mer eller mindre beroende på tycke och smak)
Till topping: torkade mullbär och mandelsmör
Utförande: Släng ner allting i en bunke och stavmixa.
Ställ in bunken samt mullbären (de blir väldigt goda och krispiga när de är frysta) i frysen i ungefär en timme och rör om efter 30 minuter.
Servera med lent mandelsmör och krispiga mullbär.

IMG_5098

Annonser

2 reaktioner på ”Mjuk banan & kokosglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s