Baba Ganoush Hummus

Den absolut godaste Baba Ganoush jag ätit var när jag var på äventyr i Istanbul. Den här är inte lika delikat men ändå riktigt god. Jag brukar ha den som dipp till grönsaksstavar eller i en wrap med massa annat gott. Dessutom har jag lagt till kikärtor vilket tillför både mer protein och mättnad samt gör den till en hybrid mellan Baba Ganoush och hummus.IMG_5144Ingredienser (1 skål)
2 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 dl tahini
En näve färsk persilja
1,5 dl kokta kikärtor
2 msk kallpressad olivolja
1/2 dl citronsaft
1 tsk spiskummin
Salt och peppar
Utförande: Dela varje aubergine på mitten.
Lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna på en oljad form med vitlöken och salta lite.
Skjut in formen i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter tills de är mjuka.
Dra försiktigt loss skinnet från varje aubergine.
Släng ner alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s