Enkel sojafärssås

IMG_5181

Något som alltid går hem är klassikern spaghetti med färssås.
Jag har gjort alla möjliga slags varianter men här kommer den jag lagade senast. Receptet är för två till tre personer men är perfekt att dubbla och göra matåldor av då den ofta är godare dagen efter.
Ingredienser (2-3 portioner)
2 dl torkad sojafärs
1 grönsaksbuljongtärning
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 gr krossade tomater
½ dl balsamvinäger
1 msk tamarisoja
2 msk tomatpuré
2 torkade pirri pirri
En näve färsk basilika
2 msk näringsjäst (ger en ostig smak)
1 tsk Mrs Dash Grilling Blends (Går att ersätta med annan krydda)
Salt och peppar
Kokosolja utan smak till stekning
Kallpressad olivolja
Till servering: Valfri pasta. Jag hade glutenfri spaghetti.
Utförande: Börja med att sjuda färsen i buljong (tillvägagångssätt kan variera beroende på märke) tills vattnet är nästan helt avdunstat.
Hacka lök och vitlök och riv moroten.
Hetta upp kokosolja i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med lök, vitlök och morot så att det får stekyta, tillsätt vinäger, soja, tomatpuré och kryddor.
När det stekts ytterligare någon minut häller du på de krossade tomaterna.
Låt det puttra på svag värme i minst 30 minuter (gärna längre).
Tio minuter innan servering rör du ner hackad färsk basilika och näringsjäst och ringlar över lite kallpressad olivolja.
Servera med nykokt pasta och förslagsvis lite mer näringsjäst.IMG_5188

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s