Banan & Bovetepannkakor – veganska och glutenfria

IMG_5200IMG_5204

De här pannkakorna är mina favoriter och har fått agera både frukost och mellanmål många gånger. De blir rätt kompakta och håller ihop utmärkt trots avsaknaden på både ägg och vete.
Ingredienser (6 stycken)
En mogen kravbanan
3 dl pistagedryck (eller annan växtbaserad mjölk)
2, 5 dl bovetemjöl
1 tsk carob (kan uteslutas eller förslagsvis bytas ut mot kanel och vaniljpulver)
Kokosolja till stekning
Utförande: Börja med att mixa bananen och pistagedrycken i en bunke.
Rör ner bovetemjölet och valfri smaksättning.
Hetta upp rikligt med kokosolja i en stekpanna och stek dem på medelhög värme. Ett tips är att vänta rätt länge innan du vänder pannkakan.
Servera men något gott, själv hade jag mandelsmör och äppelmos till häromdagen vilket blev riktigt mumma!IMG_5208

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s