Dilliga ärt & tofubiffar

IMG_5269

Färgglada och goda till det mesta kan jag varmt rekommendera dessa biffar. Dillen gör dessutom att de påminner lite om fiskbiffar!
Ingredienser (12 stycken)
400 gr fast tofu
2 dl gröna ärtor
1 gul lök
1 msk lantbuljong
1 msk näringsjäst
2 msk hackad dill
1/2dl bovetemjöl
2 msk citronsaft
Salt och peppar
Kokosolja
Utförande: Grovhacka löken och smula sönder tofun. Häll ner alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät massa.
Ställ in smeten i kylen någon timme så att det får binda ihop sig lite.
Sätt ugnen på 200 grader. Olja in ett bakplåtspapper med kokosolja och forma 12 stycken biffar som du sedan sätter in i ugnen i ca 35 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Om mer stekyta önskas kan du steka dem lite efteråt.
Servera med förslagsvis potatis. Jag åt dem med potatis och palsternacksmos vilket jag varmt kan rekommendera! 

IMG_5268

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s