Krämig Currygryta

IMG_5858

Den här grytan passar perfekt en kall och regnig kväll när du behöver något värmande och gott, den blir dessutom ännu godare dagen efter och passar perfekt i lunchlådan.
Ingredienser (3-4 pers)
200 gr torkade sojabitar
1 stor gul lök
1 stor röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
400 gr krossade tomater
250 ml växtbaserad grädde (jag använde havre)
1 dl tomatpure
1 msk röd nordindisk curryblandning
Kokosolja till stekning
Salt och peppar
Utförande: Börja med att sjuda sojabitarna med en utav buljongtärningarna (tillvägagångssätt varierar beroende på märke).
Hacka lök, vitlök och paprika.
Hetta upp rikligt med kokosolja i en stekpanna och fräs sojabitarna tillsammans med lök, vitlök och paprika samt curryblandningen tills det fått färg.
Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Lägg sedan till de krossade tomaterna och smula ner den andra buljongtärningen och låt det småputtra i minst 20 minuter (ju längre det får puttra desto godare blir den!).
Tillsätt grädden och låt det puttra ca 10 minuter till.
Smaka av med salt och peppar och servera med förslagsvis nykokt färskpotatis eller basmatiris och en sallad.

Annonser

En reaktion på ”Krämig Currygryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s