Vegan Pumpkin Mac n Cheese

IMG_6014Jag älskar butternut squash! Man kan ha det i soppa, gryta, i morgongröten, som fyllning i paj eller som i den här rätten: pastasås! Den här rätten blir väl inte så ostig i smaken men väldigt höstig och värmande.
Ingredienser (2 port)
400 gr butternut squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1,5 dl (havre)grädde
0.75 dl näringsjäst
200 gram pasta (jag använde Risentas kikärtspasta i form av rigatoni)
Vegansk parmesanost till toppingen (Violife)
Kokosolja utan smak
Lite glutenfritt ströbröd
1 msk torkad rosmarin
Salt och peppar
Utförande: Börja med att tärna pumpan och skiva löken. Lägg dem tillsammans med vitlöken på ett oljat bakplåtspapper. Ugnsrosta dem i ca 35 minuter.
Under tiden kokar du upp pastan.
Lägg sedan de ugnsrostade grönsakerna tillsammans med alla ingredienser utom parmesanen och pastan i en mixer och mixa slätt.
Blanda pastan noga med såsen.
Smörj in en ugnsform med kokosolja och strö på lite glutenfritt ströbröd, häll sedan i pastan. Riv över Violife parmesanost på toppen.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills ytan blivit kripigt gyllenorange. Servera med vitlöksfräst broccoli.IMG_6007

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s