Tacokryddade kidneyjärpar

IMG_5862

Dessa små järpar må inte fresta ögat men de är riktigt mumsiga och praktiska att fylla matlådorna med.
Ingredienser (32 stycken)
500 gr kokta kidneybönor (Jag blötlade och kokade egna men köpta på tetra går ju lika bra)
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 stor gul lök
1 påse tacomix, jag använde en från Spicemaster
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
Kokosolja utan smak
Utförande: Sätt ugnen på 200 grader.  Grovhacka löken och släng ner allting i en mixer eller i en bunke och stavmixa.
Låt smeten svälla i kylen cirka 30 min.
Smörj ett bakplåtspapper med kokosolja och forma sedan med hjälp av en sked små järpar utav smeten.
Sätt in dem i ugnen i ungefär 30 min. Servera med förslagsvis ugnsrostade rotfukter och guacamole eller mejerifri crème fraiche.IMG_5861

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s