Sweet Potato Pistachio Brownies

Jag tycker att alla borde testa att laga dessa enkla och ljuvliga brownies till adventsfikat. Förutom att de är goda är de dessutom både veganska och glutenfria!IMG_6055

Ingredienser (6 stycken mindre bitar)
1 stor sötpotatis på ca 330 gr
13 färska urkärnade dadlar
0,75 dl skalade pistagenötter
4 msk fibersirap gold eller lönnsirap
2 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 rågad dl (50 gr) glutenfritt havremjöl, rismjöl eller bovetemjöl
Valfritt: Lite floursocker till garnering.
Utförande: Börja med att ugnsrosta sötpotatisen till den blir mjuk.
Jag brukar sticka hål i skalet och linda in den i folie samt ha in den i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter.
Ta sedan bort skalet och lägg den tillsammans med dadlarna i en bunke och stavmixa. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och mixa lite till. Här krävs det riktig karaktär för att behålla någon smet till självaste kakan, den blir nämligen så god!IMG_6041
Klä en form med lite bakplåtspapper som du oljat in med kokosolja och fördela sedan smeten jämt. Skjut in den i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
Låt den gärna svalna i kylen några timmar innan servering.IMG_6052IMG_6058

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s