Enkel och glutenfri morotslimpa

Jag är nog inte ensam om att älska bröd! Den här limpan är väldigt enkel att slänga ihop då man slipper massa förberedelser och jäsningstid. Den passar utmärkt som tillbehör till en god soppa eller gryta och är vegansk, glutenfri och snäll för magen.  Ett tips är att rosta skivorna då de blir extra goda då. Mjölsorterna går att byta ut mot lite utav de man har hemma, likaså kryddningen och fröerna.
Denna versionen kan jag dock varmt rekommendera! IMG_6062
Ingredienser (1 limpa)
2 dl fullkornsmajsmjöl
2 dl quinoamjöl
2 dl sesammjöl
1 dl pofiber
2 tsk bikarbonat
2 msk solrosfrön
2 msk linfrön
1 tsk brödkrydda
1 tsk örtsalt
1 riven morot
4 dl naturell soyghurt
Kokosolja till att smörja formen
Utförande: Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna noga i en bunke.
Riv ner moroten och häll sedan ner soyghurten och rör om ordentligt.
Ta fram en avlång brödform. Smörj in ett bakplåtspapper och fördela sedan smeten jämt i formen.
Sätt in den i ugnen i ca 60 min. Känn med en sticka om brödet är klart.IMG_6066IMG_6074

Annonser

En reaktion på ”Enkel och glutenfri morotslimpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s