Rostad paprikapasta med tofu

IMG_6245En riktigt god lunch behöver inte alls vara komplicerad och ta lång tid att laga. Häromdagen hittade jag några ledsna små paprikor i kylen som behövde användas och de agerade fint som huvudkomponent i denna simpla lunch.

Ingredienser ( ca 2 portioner)
6 små paprikor i olika färger
1 pkt körsbärstomater på 250 gr
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja + extra till stekning
En näve blandsallad
En näve hackad färsk basilika eller persilja
flingsalt
svartpeppar
250 gr fast tofu
2 msk tamari
1 msk paprikakrydda
Örtsalt
2 port pasta (jag använde fusilli gjord på kikärtor)
Utförande: Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg paprika,tomat, lök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper med en skvätt olivolja.
De ska rostas i ungefär 30 minuter, eller tills grönsakerna fått mer färg.
Under tiden sätter du på på vatten till pastan samt kokar den.
Skiva tofun i små kuber och blanda dem med tamari och kryddor, stek dem gyllene i olja.
När grönsakerna är klara och lägger du dem i en bunke tillsammans med olivolja, balsamvinäger, flingsalt och peppar. Stavmixa dem lätt, du vill fortfarande ha kvar lite helare bitar. Häll ner den färdigkokta pastan, hackad basilika eller persilja samt salladen och blanda. Servera med den stekta tofun.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s