Purjobhaji med tahinisås och citronmasserad morot

Det här är perfekt bjudmat på buffé eller som förrätt men med förslagsvis rotfrukter eller quinoa fungerar det även bra som huvudrätt. Receptet till purjolöksbiffarna eller de så kallade bhaji kommer från det nyaste numret av Vegomagasinet, jag har dock bytt ut lite ingredienser efter vad som fanns hemma. Jag valde att äta dem tillsammans med en god tahinisås, valnötter och citronmasserad morot.
IMG_6252

Purjobhaji (8 stycken)
Ingredienser:
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 dl linsmjöl
1 dl kikärtsmjöl
1 msk tamari
1 tsk salt
1/2 tsk malda korianderfrön
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
Olja till stekning
Utförande: Strimla purjolöken och lägg den i en bunke. Massera den mjuk med lite salt. Medan den gojsar ihop sig finhackar du chili och vitlök. Blanda sedan ihop alla ingredienser med purjolöken till en fast deg som du formar till biffar.
Stek dem i generöst med olja.

Tahinisås
2 dl tahini
1 dl vatten
1 stor vitlöksklyfta
Saft och skal från en citron
1/2 dl hackad persilja
2 nypor salt
Utförande: Riv vitlök och citronzest i en skål, tillsätt samtliga ingredienser och blanda.

Citronmasserad morot
Valfri mängd morot
Citronsaft
Olivolja
Örtsalt
Stimla moroten med hjälp av en potatisskalare. Blanda den med samtliga ingredienser och låt stå och dra ihop sig några timmar innan servering.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s