Mustig chorizogryta

IMG_6669.JPG

Även om vårens blygsamma visiter börjar bli allt långvarigare kan det ändå vara mysigt med ett mustigt ihopkok! Jag tycker det är så gott att doppa en bit bröd i grytan samt ringla över lite kallpressad olivolja.
De flesta veganska korvarna på marknaden innehåller vetegluten men det gör inte dessa från anamma.  Jag använde mig utav köpta färdigkokta linser och bönor men det blir givetsvis billigare och säkert godare om du kokar själv.
Receptet räcker till 2-3 personer beroende på hur hungriga ni är. Om ni är smarta dubblar ni satsen så att ni har några goda matlådor.IMG_6670.JPG
Ingredienser:
1 pkt chorizo från anamma (eller annan valfri korv) på 260 gr
200 gr kokta linser
1 tetra blandade bönor, 230 gr
2 gula lökar
4 spröda morötter
1 liten bit stjälkselleri, ca 100 gr
3 vitlöksklyftor
500 gr passerade tomater + 2 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1,5 msk paprikakrydda
2 st torkade peperoncini
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
Salt och svartpeppar
Olja till stekning
Till servering: bladpersilja, kallpressad olivolja, parmesan (förslagsvis från Violife)

Utförande: Hacka lök, vitlök, morot och selleri samt skiva korven. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och korv så att de får färg.
Tillsätt kryddor och balsamvinäger samt grönsaker och fräs lite till. Tillsätt tomater, bönor och linser och låt putta på svag värme i minst 20 minuter (gärna längre).
Ha i hackad persilja innan servering och ringla över lite olivolja, servera med ett gott bröd eller förslagsvis quinoa eller ris.IMG_6681.JPG

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s