Marockansk gryta och limeysoyhurt

IMG_6873

Receptet till denna goda rätt hittade jag i ett gammalt nummer utav Vego, jag har dock gjort några få justeringar efter vad som fanns hemma.
Ingredienser (3-4 port)
Marockansk gryta
400 gr fast tofu
1 stor gul lök
2 paprikor, en gul och en röd
4 vitlöksklyftor
1 röd färsk chili
1 grönsaksbuljongtärning
500 gr krossade tomater
12 st torkade aprikoser
1 tetra blandade bönor (vita bönor, kikärtor, kidneybönor), avrunnen vikt 230 gr
1 msk japansk soja
1 msk spiskummin
1 msk hackad persilja
Salt och peppar
Olja till stekning
Utförande: Börja med att hacka lök, vitlök, chili och paprika. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter eller en tjockbottnad kastrull och fräs dem i några minuter tillsammans med kryddorna. Smula ner tofun och fräs den gyllene.
Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen.
Hacka aprikoserna och tillsätt även dem samt bönorna. Låt puttra i cirka 30 minuter, gärna längre.
Limeyoghurt
300 gr sojakvarg
Saft och skal från en lime
1 tsk agavesirap
Örtsalt
Svartpeppar
Utförande: Blanda allting väl i en skål, gärna någon timme innan servering så att smakerna får dra ihop sig.
Jag valde att servera detta tillsammans med ugnsrostad sötpotatis, butternutpumpa och zucchini samt glutenfritt tunnbröd.IMG_6876

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s