Bönbiffar med soltorkad tomat och rostad vitlökssås

IMG_6897

Det här kombinationen blev sanslöst god! Jag utgick ifrån det här receptetet: http://www.koket.se/efter-tio/mattias-kristiansson/bonkroketter-med-rostade-morotter-och-vitlokskram/ men ändrade som vanligt en hel del utefter vad som fanns hemma!
Ingredienser:
Bönbiffar (20 stycken):
1 avrunnen tetra kidneybönor
1 avrunnen tetra kikärtor
1 gul lök
12 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
1 msk torkad oregano
1 tsk örtsalt
1,5 msk fiberhusk
Olja till stekning
Utförande: Grovhacka löken och riv vitlöken, lägg dem tillsammans med alla ingredienser i en bunke och stavmixa. Låt svälla i cirkus 10 minuter. Forma till små bollar som du plattar till och sedan steker gyllene på varje sida.
Rostad vitlökskräm
8 vitlöksklyftor
1 paket havrebaserad cream cheese
2 dl naturell soyghurt
Örtsalt
1 msk persilja
Svartpeppar
Utförande: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vitlöksklyftorna på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 20 minuter. När klyftorna svalnat skär du dem i små bitar och blandar allting noga i en skål.
Servera bönbiffarna och vitlökskrämen med förslagsvis ugnsrostade morötter.

IMG_6900

Annonser

2 reaktioner på ”Bönbiffar med soltorkad tomat och rostad vitlökssås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s