Glutenfri bananpaj

IMG_6967.JPGDet bästa att göra grå dagar som denna när regnet smattrar mot rutan? Baka!
Jag älskar banan men om du mot all förmodan inte skulle göra det går det att byta ut fyllningen mot det du gillar bäst.
Ingredienser:
1 dl hel mandel
2 dl glutenfria havregryn
1 dl fettreducerat mandelmjöl (beter sig lite mer som vetemjöl vid bakning)
1 dl kokossocker
1 msk lönnsirap
2 tsk kanel
4 dl äppelmos
2 msk kokosolja
2 mogna bananer, skivade
2 dl blandade bär
1 tsk kokosmjöl, siktat
Utförarande: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandeln samt 1 dl utav havregrynen till ett grovt mjöl. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör sedan ner hälften av äppelmoset, lönnsirapen samt kokosoljan.
Lägg ner hälften av degen i en smord form och fördela sedan bananerna och bären jämt.
Sikta över kokosmjölet och bred sedan på resterande mängd äppelmos samt smula över resten av degen. Tryck till den lite så att den blir jämn.
Sätt in pajen i ugnen i cirka 30 minuter. Låt den svalna innan servering, godast är den kylskåpskall. NJUT.IMG_6966

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s