Saligt god pastasås med linser och hokkaido – Chunky Hokkaido Sauce

Ibland lyckas man slänga ihop något som blir saligt gott utan att skriva ner något recept. Jag tänkte i alla fall återge ingredienserna i ungefärlig mängd så att ni alla får chans att göra den här enormt goda pastasåsen/grytan! Den här rätten är ett utmärkt exempel på hur lätt det är att göra en vegansk måltid rik på protein. De röda linserna, tofun och den svarta bönpastan gör den här skålen till en riktig proteinbomb.IMG_7588

Ingredienser:
500 gram passerade tomater
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 st torkade peperoncino
2 dl röda linser
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 msk blandade torkade örter (mejram, rosmarin, timjan, basilika, oregano, chili)
400 gram hokkaidopumpa
1 msk balsamvinger
1 tsk tamarisoja
Olja till stekning
Salt och peppar
Till servering: valfri pasta (jag använde svart bönspaghetti), rökt skogstofu, samt b-jäst.
Utförande: Hacka lök och vitlök, skär pumpan i tärningar.  Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Fräs upp peperoncino, lök och vitlök så att det får lite färg. Tillsätt sedan pumpan och fräs någon minut till. Häll ner sköljda linser, passerade tomater, buljong, kryddor, balsamvinäger och tamari. Låt allting koka i minst 20 minuter på svag värme under lock. Servera med förslagsvis pasta och b-jäst. Jag hade även en grymt god rökt tofu till som jag ugnsrostade.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s