Matcha Almond Nice Cream

IMG_7616
Här kommer ytterligare ett recept på nicecream. Jag har tidigare postat ett med  matcha (klicka på länken för att komma till receptet) men detta recept är annorlunda och kräver lite förberedelse. Det kan verka mer komplicerat än det är men eftersom det inte behövs någon glassmaskin är det egentligen väldigt simpelt.

Ingredienser:
2 frusna skivade bananer, cirka 220 gram
150 gram frusen mango
4 -5 dl mandelmjölk (varav tre dl ska frysas in. Jag använder hemmagjord eller Provamels osötade ekologiska mandelmjölk som bland annat finns på Goodstore.)
3 msk/ 30 gram plantbaserat ärt & havre protein med vaniljsmak ( eller annat valfritt planbaserat protein)
1 tsk matchapulver
2 krm tsk xantangummi (behövs ej och jag använde det inte denna gång, men det kan ge en segare konsistens om man önskar det)
Utförande:  Någon dag eller några timmar innan du tänkt göra glassen tar du fram två stycken iskubsformar, mina är i silikon. Fördela cirka 3 dl mandelmjölk i formarna och frys in.
När du ska göra glassen börjar du med att lägga bananen och mangon samt trycka ut mandelkuberna i en matberedare och mixa. Glassen blir lite isig först och ett tips är att skrapa ner den från kanterna med en slickepott. Tillsätt sedan proteinpulver och mandelmjölk och mixa till en lagom slät konsistens. Lägg sedan allting i en bunke och ställ in i frysen i cirkus en halvtimme. Servera och njut!IMG_7620

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s