Belugabolognese med skogschampinjoner

Den här pastan är så enkel och god, perfekt både till vardags och fest!IMG_7720

Ingredienser (3-4 port):
2 dl belugalinser, okokta
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
En stor grovriven morot
5 stora skogschampinjoner (ca 400 gr), skivade
500 gr passerade tomater
2 st peperoncino
1/2 msk pulverbuljong
1 msk paprikapulver
1 msk balsamvinäger
1 msk tamarisoja
Salt och peppar
2 msk hackad persilja eller 2 tsk torkad timjan
Olja till stekning
1 dl näringsjäst
Kallpressad olivolja
400 gram okokt pasta (jag använde glutenfri penne)
Utförande: Börja med att koka linserna enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna/gryta och fräs lök, vitlök, riven morot, peperoncino och paprikapulver i några minuter. Tillsätt sedan skivade champinjoner, tamarisoja och balsamvinäger. När det fräst någon minut tillsätter du linserna och tomaterna samt resten utav kryddorna. Låt det puttra på svag värme i minst 20 minuter. Under tiden kan du koka pastan.
Innan servering smakar du av bolognesen med salt och peppar och blandar sedan ihop den med den nykokta pastan. Ringla över lite olivolja och häll ner b-jästen.IMG_7725

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s