Palak Tofu

Det här är inte på långa vägar något autentiskt recept men det blev gott och Palak Tofu är väl det närmsta man kan komma beskrivningsmässigt, därav namnet. Jag hittade en uppsjö av olika recept men hade inte en komplett uppsättning kryddor till att följa något recept helt så det fick bli ett ihopkok av det som fanns hemma.IMG_7854.JPG
Ingredienser (3-4 port)
Grytbasen:
Kokosolja (snåla inte)
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl tomarpuré
1 msk bruna senapsfrön
1 msk tandoori masala
1/2 msk madras curry
1 msk spiskummin
1/2 msk gurkmeja
3 torkade peperoncino
1 msk malen ingefära (färsk är egentligen att föredra)
1 tsk malen kardemumma
1 grönsaksbuljongtärning
400 gram bladspenat
3 stora tomater
4 dl vatten (ev. mer)
2 dl havregrädde
2 msk margarin/olja
Salt och peppar
Koriander
Tofun
400 gram fast tofu
1 msk tamari
1/2 dl maizena
Rejält med olja
Till servering: ris och Naan.

Utförande: Börja med att hacka lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olja i en stor gryta och fräs löken gyllene tillsammans med senapsfröna. Tillsätt sedan peperoncino och vitlök. Fräs någon minut. Därefter tillsätter du resten av kryddorna, tomatpuré och någon dl vatten. Fräs lite till. Klyfta tomaterna och skär bort det vattniga innanmätet. Häll ner spenat, tomater, 4 dl vatten samt smula ner buljongtärningen. Låt det koka upp och sedan sjuda på svag värme under lock i ca en timme.
Skär tofun i kuber, lägg dem i en bunke och blanda med tamarisojan. Häll sedan ner majstärkelsen och blanda runt. Stek tofun frasig i en panna med rikligt med olja.
Häll ner havregrädden i grytan (eventuellt lite mer vatten) samt margarin/kokosolja och den stekta tofun. Rör om och låt stå sig några minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera med hackad koriander, basmatiris och naan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s