Rödbetshummus

img_8338Jag fullkomligt älskar den starka färgen som rödbetan ger den här hummusen!
Den är god till det allra mesta. Kombinationen krispiga riskakor och söta fikon är grym men även som pålägg på tunnbröd ihop med en grön smoothie eller som färgglatt tillbehör till en potatis & bönsallad.img_8295img_8305
Ingredienser:
230 gram kokta kikärtor
200 gr kokta rödbetor
1 stor riven vitlöksklyfta
2 msk tahini
1/2 dl vatten
2 tsk balsamvinäger
En näve persilja
Havsalt
Nymalen svartpeppar
Kallpressad olivolja (valfritt)
Utförande: Lägg allting utom olivoljan i en bunke och mixa till ett slätt fluff. Ringla avslutningsvis över lite olivolja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s