Enkel oliv & tomatsås

Om det är något jag aldrig kan tröttna på så är det pasta med tomatsås. Lägg till oliver och jag är helt såld. Den här såsen är något av det enklaste man kan göra men den blir alltid lika god.img_8233
img_8435
Ingredienser: (lagom till ca 2-3 port pasta)
500 gr passerade eller krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 st torkade peperoncino
Två nävar svarta eller gröna oliver (själv älskar jag Kung Markattas kalamataoliver!)
En skvätt kallpressad olivolja
Salt och peppar
Valfritt: färsk basilika och näringsjäst
Utförande: Börja med att fräsa upp vitlök och peperoncino. Tillsätt sedan tomaterna och oliverna. Låt det koka upp och sänk sedan värmen. Låt det puttra under lock i ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att ha i en skvätt olivolja.
Servera med nykokt pasta (jag brukar använda glutenfri spaghetti, röd lins och rispenne, svart bönpasta, kikärtspasta eller bovetepasta) hackad färsk basilika och näringsjäst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s