Pumpaglass/ Pumpkin Nice Cream

Här spinner jag vidare på temat pumpa och recept på glass kan man ju inte får för många utav! Den här godingen gjorde jag för någon dag sedan. Min pojkvän envisades retsamt med att likna den med senap till utseendet, kanske hade han en poäng. Oavsett så blev den god!
Har du inte Uchiki Kuri går det bra med en annan sorts pumpa, även mandelmjölken går att byta ut mot förslagsvis kokos.img_8615
Ingredienser:
300 gram ugnsrostad hokkaidpumpa eller pumpapuré gjord på samma mängd pumpa
1 stor frusen och skivad banan
4 -5 dl mandelmjölk (varav tre dl ska frysas in. Jag använder hemmagjord eller Provamels osötade ekologiska mandelmjölk som bland annat finns på Goodstore.)
3 msk/ 30 gram plantbaserat ärt & havre protein med vaniljsmak ( eller annat valfritt planbaserat protein)
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 krm xantangummi (behövs ej och jag använde det inte denna gång, men det kan ge en segare konsistens om man önskar det)
Eventuellt 3 färska dadlar eller lite agave om extra sötma önskas
Utförande:  Någon dag eller några timmar innan du tänkt göra glassen tar du fram två stycken iskubsformar, mina är i silikon. Fördela cirka 3 dl mandelmjölk i formarna och frys in. Även pumpan kan vara smart att rosta i förväg.
När du ska göra glassen börjar du med att lägga bananen och pumpan samt trycka ut mandelkuberna i en matberedare och mixa. Glassen blir lite isig först och ett tips är att skrapa ner den från kanterna med en slickepott. Tillsätt sedan proteinpulver, kanel, ingefära och mandelmjölk och mixa till en lagom slät konsistens. Lägg sedan allting i en bunke och ställ in i frysen i cirkus en halvtimme eller tills glassen stelnat.img_8619

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s