Rostad tomatsoppa med minignocchi och tofukrutonger

img_8758

Här kommer ett recept på en oerhört enkel men god soppa. Genom att rosta grönsakerna får du fram mer sötma och smak. Jag valde att toppa med gnocchi och tofu som ger ett härligt tuggmotstånd.
Ingredienser (ger 1,2 liter soppa)
800 gr kvisttomater
2 stora röda paprikor (ca 300 gr)
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater
5 dl vatten
1/2 kruka färsk basilika
2 tsk grönsaksbuljong i pulverform
1 tsk tamari
1 tsk balsamvinäger
1/2 msk blandade torkade örter
Salt och peppar
Kallpressad olivolja
Näringsjäst (valfritt)
Till servering:  Minignocchi och tofu
Utförande: Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomater och paprika på mitten, avlägsna kärnorna från paprikorna. Lägg dem tillsammans med lök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Koka upp vattnet med buljongen i en kastrull. Tillsätt de rostade grönsakerna, tamari, balsamvinäger samt kryddor och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite kallpressad olivolja och näringsjäst.
Servera med nykokt gnocchi och knaperstekta tofukrutonger!img_8719

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s