Enkel Vindaloogryta med jackfruit och rött ris

Alla har vi dagar då man slutar sent och orken kanske inte finns till att laga en komplicerad måltid. Här kommer en räddare i nöden, snabblagad och riktigt god!IMG_6367.JPG

Ingredienser (ca 2 portioner)
1 burk jackfruit i saltlake
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 peperoncini
2 tsk vindalookrydda
1 buljongtärning
1 msk tamarisoja
250 ml växtbaserad grädde (jag använde havregrädde)
Kokosolja till stekning
Salt och peppar
2 dl rött ris (okokt)
Utförande: Börja med att lägga ris och vatten i en kastrull. Medan riset kokar lagar du grytan.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Häll ner hackad lök, vitlök, vindalookrydda, peperoncini och jackfruit. Fräs allting tills det får färg. Dela jackfruiten lite med stekspaden så att den blir mer trådig till konsistensen. Smula över buljongtärningen och häll ner passerade tomater och havregrädde. Låt det småputtra i ca 20 minuter eller tills riset kokat klart. Servera med en god sallad!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s